Kis Ablakismeret

Kis Ablakismeret

 

Az ablakokat működésmódjuk szerint különböztethetjük meg. Különböző nyitási módok kö­zött választhatunk. Döntéskor az alkalmazási terület és a méret mellett azt is mérle­gelhetjük, hogy melyik rend­szert kedveljük.

A bukóablakokat általában ott építjük be, ahol a teljesen kinyitott ablak útban lenne. Mindig tartsuk azonban szem előtt, hogy az ablakokhoz tisztításkor jól hozzá lehessen férni.Lakásokban leggyakrabban a felnyíló-bukó ablakot használjuk, amelyet egyrészt teljesen ki lehet nyitni, más­részt alsó vízszintes oldala körül buktatni is lehet.

plast_profil_alu

A forgóablakokat inkább nagyobb méretű ablakoknál, pl. osztálytermekben alkal­mazzák. Az ablak itt függőle­ges vagy vízszintes középten­gelye körül fordul el.

Növényházak vagy lépcsőhá­zak ablakait, valamint a téli-kertek meghatározott részeit úgy üvegezik be, hogy azokat nem lehet kinyitni, Erre akár a hagyományos, nyitható, közönséges ablak- keretek is felhasználhatók, természetesen vasalatok nélkül. Alakjuk illeszkedik a többi ablakhoz. Egyedi ablakoknál többnyire a profilozott ablakkeret is elegendő.

Bővebben…

Leave a Reply

Gravatars are enabled. Register for free!

wordpress